StoryEditor

Bošković: Dolazak Preventa u Stolac označit će početak jedne pozitivne priče osoba

Piše D  /  22.12.2017., 03:12h

Pripreme

Trenutačno traje obuka i prekvalifikacija nezaposlenih osoba u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje kako bi u budućem razdoblju počeli proizvodnju, što će na kraju rezultirati i zapošljavanjem 20 osoba. Proizvodni pogon bit će smješten u već postojećoj dvorani koja se nalazi u industrijskoj zoni Stoca u kojoj je nekada davno, točnije prije rata, bila smještena kartonaža. O otvaranju ovog pogona, zapošljavanju, ali i samom razvoju Stoca razgovarali smo s načelnikom Općine, Stjepanom Boškovićem, koji je ovaj potez Preventa ocijenio kao početak jedne pozitivne priče, piše Večernji.ba

- Nakon prekjučerašnjeg razgovora i upoznavanja sa samim projektom, vjerujem da će ovo biti jedna vrlo dobra suradnja. Bilo je mnogih medijskih napisa koji su govorili kako ja kao načelnik ovaj projekt neću podržati, no to nema veze s istinom jer bi to značilo da sprečavam razvoj Stoca i smanjujem mogućnost zapošljavanja stanovnika, kazao je Bošković, ističući da je Stolac, zajedno s njim kao načelnikom, spreman podržati sve investitore koji žele ulagati u Stolac.

- Svi koji su spremni u našoj općini stvarati pozitivno okruženje poslovnog djelovanja, zapošljavanje radne snage, a samim tim pridonijeti i cjelovitom razvitku općine, u Stolac su uvijek dobrodošli, kazao je načelnik Bošković.

Nova suradnja

Pitali smo ga i ima li još nekih investitora koji žele ulagati u njihovu općinu.

- Imamo i Tekstilnu industriju Mostar koja također u našoj općini otvara proizvodni pogon, ali za njih se toliko i ne zna, još uvijek. Bili kako bilo, i jednim i drugim investitorima želim sve najbolje i puno uspjeha u poslu, na obostrano zadovoljstvo, zaključio je načelnik Stoca Bošković. Iz Preventa su, pak, poručili da će nastaviti razmatrati ovu regiju za daljnje širenje poslovanja, te da će o konkretnim planovima i daljnjoj strategiji moći govoriti tek nakon što procijene rezultate prve faze investicije u Stocu.

Dnevnik.ba

 

16. travanj 2024 15:39