StoryEditor

Barca odala veliko priznanje Rakitiću: Nitko nema ovako savršen skor

Piše Toni Raspudić  /  25.04.2018., 02:04h

Ivan Rakitić može se pohvaliti zanimljivim statističkim podatkom kojim je Barcelona pokazala koliko im je važan Hrvat.

Kada je 2014. godine prelazio u tada najveći klub svijeta iz Seville pred sobom nije imao lagan zadatak; nametnuti se u prvu momčad katalonskog diva. No, svojom nesebičnom igrom i velikim zalaganjem u sredini terena brzo je našao mjesto ‘rame uz rame‘ s tada već legendama kluba.
Od tada, popularni Raketa osvojio je 10 trofeja s Barcelonom, a Blaugrana ga je prozvala ‘Gospodin finale‘ zbog fantastičnog omjera. U 7 finala u kojima je igrao, Barcelona je s Rakitićem u sastavu svih sedam i osvojila.

Četiri Kupa kralja, jednu Ligu prvaka (zabio i vodeći gol Juventusu), jedno Svjetsko klupsko prvenstvo, te jedan Europski Superkup, osvajala je Barca s Rakitićem u sastavu.
(SLIKA 1)

Nitko u redovima, vjerojatno novog prvaka Španjolske, nema tako savršen omjer.
Raketa je osvojio i jedan Superkup Španjolske, ali iz Barcelone ovaj trofej nisu računali iz razloga što je dva Superkupa izgubio (2015. od Athletic Bilbaoa i 2017. od Real Madrida). No, ne računaju natjecanje u kojem se igraju dvije finalne utakmice.

No, kako god, veliko priznanje od katalonskog kluba je dobio i zaslužio, najskuplji hrvatski nogometaš vrijedan 50 milijuna eura. A što se trofeja tiče, osvojit će ih još jer je s Barcelonom vezan ugovorom do ljeta 2021. godine.

------

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 07:33