StoryEditor

Banja Luka: Od uspavanog grada do mjesta opasnog za život

Piše D  /  01.04.2018., 10:04h

Iako policija danonoćno radi svoj posao kako bi rasvijetlila sve ove slučajeve, javnost je i više nego zabrinuta, a pitanja se redaju jedno za drugim, piše blic.rs

Od prosinca 2017. do marta ove godine Banjaluku potresaju oružane pljačke u kojima je ukradeno više od 100.000 maraka, a one najveće nisu rasvijetljene.

Oružane pljačke, i to one sa najvećim plijenom, dogodile su se po danu i pred mnogobrojnim očevicima, što znači da razbojnici ne prezaju ni od čega i da su spremni ići do kraja.

Misteriozne okolnosti smrti Davida Dragičevića samo su dolile ulje na vatru, a slučaj se još nije službeno ni riješio kada je u mirnoj noći odjeknula detonacija i zatresla zgradu “Euroherca”.

Poslednji u nizu napada je izveden raketnim bacačem. To je ipak, nešto što Banja Luka ne pamti. Bilo je bombaških napada, paljevina, ali da netko zgrabi ručni bacač raketa i ispali projektil na zgradu u kojoj je smješteno više firmi, toga do danas nije bilo.

Javnost je u pravu kada kaže da pomenuti napad treba kvalificirati kao teroristički čin, jer je žrtava moglo biti, a prava tragedija izbjegnuta je – za dlaku.

Uviđajem je utvrđeno da su dvojica nepoznatih napadača s prostora Banjalučkog polja ispalila projektil koji je pogodio deveti kat poslovne zgrade u kojoj je smješteno više firmi. Zbog toga se mora uzeti u obzir i više motiva.

Svi koji su prošli pored pomenute zgrade vidjeli su da je granata pogodila sami kut zgrade, pa je pitanje šta bi se dogodilo da je meta promašena. U tom slučaju, granata bi sigurno pogodila nečiju obiteljsku kuću.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 16:24