StoryEditor

Baka Slišković otkrio koga bi doveo u Zrinjski

Piše D  /  09.03.2018., 01:03h

Trener Zrinjskog Blaž Slišković istaknuo je kako momčad Mladena Žižovića u Mostar dolazi potpuno rasterećena i zbog toga mogu biti jako opasni.

- Mi moramo biti svjesni da ni do jedne pobjede bez velikog truda i zalaganja nećemo doći. Kvaliteta je na našoj strani, ali bez volje i zalaganja nema ništa. Radnik, posebice u zadnje vrijeme, igra veoma kvalitetno i zahvaljujući tome uspjeli su doći do šestog mjesta i plasmana u ligu za prvaka - oprezan je Slišković.

Govoreći o individualnim kvalitetama nogometaša Radnika, Slišković je kao najveću snagu momčadi iz Bijeljine istaknuo veznjaka Dinu Beširevića.

- On je glavni pokretač svih akcija i ja bih ga sutra volio vidjeti u redovima Zrinjskog. Tu je i iskusni lisac Đurić koji u svakom trenutku može biti iznenađujuće kvalitetan, pogotovo u tim zadnjim pasovima. Tu je i brzi i mladi napadač Peco koji iz utakmice u utakmicu pokazuje kvalitetu - kazao je Slišković.

Što se tiče momčadi Zrinjskog za utakmicu protiv Radnika, Slišković je kazao kako je težak teren u Banjaluci zasigurno ostavio traga na njegovim igrača pa je moguće da neki od njih, prije svega igrači veznog reda koji su iznijeli najveći teret, dobiju odmor protiv Radnika.

- Imamo široki fond igrača, srećom nemamo ozljeda i imamo priliku odmarati neke od njih, ovisno o rezultatima i protivnicima. To nam daje mogućnost da ovih deset utakmica u Ligi za prvaka odigramo, prije svega na planu fizičke spreme, veoma kvalitetno, da se svaki pojedinac u svakoj utakmici maksimalno istroši ne razmišljajući o sljedećoj utakmici - kazao je trener Zrinjskog.

Na novinarsko pitanje da prokomentira sustav natjecanja u Premijer ligi BiH, koja se drugu godinu za redom igra tako da se nakon 22 odigrana kola liga dijeli na ligu za prvaka i ligu za ostanak, Slišković je odgovorio kako nije siguran je li to idealno rješenje za domaći nogomet.

Liga za prvaka prošle sezone bila je jako neizvjesna i uzbudljiva, kazao je Slišković, dodavši kako su problematični bili neki rezultati u ligi za ostanak.

- Nisam neki ekspert za te stvari. O tome trebaju odlučivati oni koji su zaduženi za to, ali možda bismo mogli iskoristiti neke modele koji se koriste u europskim zemljama koje imaju lige s deset ili dvanaest klubova - zaključio je Slišković.

Utakmica Zrinjski – Radnik igra se u subotu na stadionu pod bijelim Brijegom, s početkom u 15 sati, uz izravan prijenos na BHT1.

Dnenvik.ba

23. travanj 2024 03:51