StoryEditor

Bajrović: Tužiteljstvo i SIPA trebaju spriječiti oživljavanje Herceg Bosne

Piše D  /  29.07.2021., 23:22h

 

Građanski savez (GS) osuđuje izjave predsjednika Federacije BiH i dužnosnika  HDZ BiH Marinka Čavare u kojima ponavlja prijetnje izazivanjem pravnog kaosa i spriječavanjem održavanja izbora 2018.

Naime, GS mjesecima upozorava da HDZ planira udar na ustavni poredak i povratak zločinačke tvorevine HZHB ukoliko njihovi ekstremistički zahtjevi za uvođenjem rasnog izbornog zakona ne budu prihvaćeni, navodi Bajrovićeva stranka.

"HDZ BiH je više mafijaška hobotnica nego politička stranka, kao i njihovi strateški partneri iz SDA, i jako je važno da se sve domaće snage koje se protive podjeli zemlje po ratnim linijama urazume i shvate da šutnja na prijetnje HDZ iste samo pojačava“, navodi se u priopćenju.

Važno je da Tužiteljstvo BiH, kao  sigurnosne agencije (SIPA, FUP) shvate da je ovoga puta važno da djeluju u skladu sa ustavnim nadležnostima i spriječe najavljeno rušenje ustavnog poretka prije nego se ono i desi. Zakašnjela reakcija u slučaju nelegalnog referenduma u RS se ne smije ponoviti jer nas može koštati mira u zemlji i regiji.

Svim građanima BiH, pogotovo onima u strankama koje se deklarativno zalažu za cjelovitost zemlje, treba biti jasno da tzv. međunarodna zajednica, pogotovo EU, neće uraditi ništa da spriječi ekstremiste i iredentiste iz HDZ, da zajedno sa saveznicima iz SNSD, i uz prešutnu podršku SDA, krenu u oživljavanje zločinačke tvorevine HZHB. Dakle, način da se spriječe fašistoidni ludaci koji žele da nam opet unište živote je da svi zajedno napravimo pritisak na institucije koje su zadužene da štite pravni poredak u zemlji da to i učine.

GS se koristi ovom prilikom da izrazi najoštriju osudu i zgražanje nad ponašanjem i stavovima Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj na skupu ustaških desničara održanom jučer u Bleiburgu.  

Nitko ni Mešihatu ni njegovom predstavniku nije dao pravo da govori u ime Srebrenice i u ime žrtava Srebrenice. Stavljati tzv. Blajburg i Srebrenicu u istu rečenicu mogu samo ili zlonamjerni ili plaćenici ili izdajnici. Srebrenica i Blajburg ne borave u istom svemiru, a kamoli u istoj rečenici. Dalje, dovođenje Blajburga i Srebrenice u bilo kakvu vezu znači glupavo i kontraproduktivno stavljanje genocida nad građanima BiH u svrhu moralnog sapiranja ustaške ideologije, NDH i Herceg-Bosne. Jer i tada, kao i danas u slučaju Dragana Čovića i Milorada Dodika, ustaše i četnici su bili najvjerniji saveznici jedni drugima", priopćeno  je iz Građanskog saveza.

Dnevnik.ba 

23. travanj 2024 19:59