StoryEditor

Ancelotti otkrio zašto ga nije zanimalo vođenje hrvatske reprezentacije

Piše D  /  04.12.2017., 12:12h

Talijanski stručnjak Carlo Ancelotti prije dva mjeseca napustio je klupu Bayerna i otad je bez angažmana. Povezivalo ga se s mnogim klubovima i reprezentacijama, između ostalog i s Hrvatskom, no još nije odlučio okrenuti novu stranicu u karijeri.

Posljednji pozivi stigli su iz talijanskog saveza nakon što su Azzurri posrnuli protiv Švedske u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

– Istina je, zvali su me. No, to je potpuno drukčiji posao od onog koji mene zanima. A i talijanski nogomet ima neke probleme koje mora riješiti – kaže Ancelotti za La Domenicu Sportivu i otkriva zašto je odbacio mogućnost vođenja neke reprezentacije.

– Povezivao sam se proteklih mjeseci s Hrvatskom, Saudijskom Arabijom, Kinom... Uloga izbornika potpuno je drukčija od uloge trenera, a ja želim trenirati i raditi svakog dana. To mogu kao trener, ali ne kao izbornik.

Dodao je kako je zainteresiran vratiti se u Serie A. Tvrdi kako novi vlasnici Milana nisu s njime kontaktirali, a o povratku u Juventus kaže:

– Svi znaju moju prošlost, a ja ne želim ići protiv nje. Drag mi je Juventusov predsjednik Andrea Agnelli koji je bio još klinac kad sam bio u Torinu. Ali ponavljam da ne želim ići protiv svoje prošlosti.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:42