StoryEditor
kultura

U Livnu održana večer poezije s mladim bosanskohercegovačkim pjesnicima

Piše fena  /  28.04.2024., 16:45h

U organizaciji HKD "Napredak" Livno, a povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, u dvorani hotela "Novitas" u Livnu u subotu je održana Večer poezije s mladim bosanskohercegovačkim pjesnicima.

Poezijom mladih pjesnika: Sandra Cvitkovića iz Glamoča, Ivana Volića iz Travnika i Mladena Topića iz Rame kroz večer poezije protezale su se različite teme i motivi od rata i  njegova utjecaja na malog čovjeka preko gradova i glazbe koji su obilježili živote i odrastanje pjesnika do njihovog društvenog angažmana i rada s mladima, protkane i potkrijepljene odgovarajućim autorskim stihovima.

Poeziju je čitao Ivan Volić, a moderatorica večeri je bila predsjednica HKD "Napredak" Livno Ines Kaić Pervan dok su glazbeni dio popratili srednjoškolci iz Livna i Glamoča, Valentina Žulj – vokal i Domagoj Matić, pratnja na gitari.

- Veliki odaziv publike svih generacija svjedoči o živom interesu Livnjaka za poeziju i ovakve događaje. Hvala svima koji su sinoć s nama pokušali dokučiti kako pjesnici stvaraju, što ih pokreće, ali i koliko su (ne)obični, svatko u svojoj sredini - rekla je Ines Kaić Pervan.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 18:57