StoryEditor
dezinformacija

Srpski mediji pišu da je Vukovarski vodotoranj bio osvijetljen u bojama Crvene zvezde. U pitanju je laž

Piše desk  /  05.03.2022., 21:58h
Ni sami sebi ne vjeruju...

"Vukovarski vodotoranj u Zvezdinim bojama: simbol grada na Dunavu u crveno-belom", iznenadio je naslov na srpskom portalu Kurir ove subote.

"Vukovarski toranj u crveno-belim bojama! Simbol grada zasijao kao dobrodošlica Zvezdi!", piše tamošnji portal Alo.

image

Tabloidi plasirali laž

SCREENSHOT -

Kurir navodi kako je riječ o lijepom i sportskom potezu i žitelja Vukovara i dodaje:

"Vukovarski vodotoranj u bojama Crvene zvezde, na opću radost navijača crveno-bijelih u Srbiji, ali i širom regije. Tijekom noći Vukovarski vodotoranj sijao je u crveno-bijelim bojama. Građani Vukovara koji su u to vrijeme šetali gradom koji izlazi na dvije rijeke Dunav i Vuku mogli su da uživaju u lijepom koloritu".

Potom dodaju kako je FK Crvena zvezda po drugi put organizirala “Otvorene dane” izvan Srbije te da je ovog puta destinacija bio Vukovar.

"U sklopu ugovora koji je Zvezda potpisala sa Zajedničkim vijećem općina Vukovar organiziran je kamp za srpsku djecu upravo iz te regije. Dječaci koji su rođeni u periodu od 2006. pa do 2012. godine su odradili čak četiri treninga predvođeni od strane mladih stručnjaka iz Omladinske škole - Slavišom Šušom, Ognjenom Purićem i Ivanom Gajićem, a cijeli rad je nadgledao koordinator Vladimir Cvjetićanin koji je zadužen za bazna godišta", piše Kurir.

image

Tabloidi plasirali laž

SCREENSHOT -

Isto navodi i Alo te citira Cvjetićanina.

"Otvoreni treninzi imaju višestruki značaj, prvo smo ih započeli u Beogradu, a kasnije ih raširili po čitavoj regiji. Sada smo prešli granice Republike Srbije. Prethodne godine smo “Otvoren dan” ekskluzivno održali u Banja Luci, a sada smo napravili dva ugovora gdje smo održali treninge u neposrednoj blizini Vukovara za djecu koja su pretežno srpske nacionalnosti iz naših klubova iz te regije. Veliki je značaj za djecu što smo učinili, pored sportskog dijela, i human čin, a mališani su pokazali veliku ljubav prema Crvenoj zvezdi što nas čini sretnim. Razvijanje zvezdaštva je jako važno za održavanje veze sa Srbijom preko Zvezde i sporta koji najviše vole i bave se njime. Nismo čak ni svjesni toliko toga, osim što smo vidjeli osmjeh na dječjem licu i želju da se pokažu u što boljem svjetlu", rekao je Cvjetićanin.

Kako je zvučalo gotovo nemoguće da je Vukovarski toranj, koji predstavlja simbol ratnog razaranja, zasvijetlio u crveno-bijelim bojama u čast Zvezde, net.hr je kontaktirao ustanovu Vukovarski vodotoranj. Poručili su da Vodotoranj inače petkom svijetli crveno-bijelo jer je to boja hrvatskog grba i da to nema veze s Crvenom zvezdom.

Dnevnik.ba

20. svibanj 2024 20:58