StoryEditor
spor oko brenda

Zaoštrila se sudska borba između Dončića i njegove majke: Ona ima jake adute u rukavu

Piše desk  /  19.10.2022., 22:21h

Pravnu borbu za vlasništvo nad brendom "Luka Dončić 7" vode slovenački košarkaš Luka Dončić i njegova majka Mirjam Poterbin.

Za sada, nijedna strana ne odustaje, niti želi odustati. Američki mediji prenose da je Mirjam, preko svojih zastupnika, prije nekoliko dana osporila Lukin zahtjev u kojem je on osporio njeno vlasništvo nad brendom obrazloženjem da "ona nema valjanu osnovu da bude vlasnik brenda".

Postupak za raskid registracije "Luka Dončić 7", koji je u vlasništvu njegove majke Mirjam Poterbin, njegovi odvjetnici su prošlog mjeseca pokrenuli. 

Naime, Dončić želi da upravlja svojim brendom, ali su to osporili zastupnici njegove majke. Sada su u tijeku pregovori za postizanje sporazuma prihvatljivog za obe strane, mada se čini da je poslednjih dana došlo do zaoštravanja odnosa.

Prema navodima Josha Gerbena, pravnika i specijaliste za pitanje autorskih prava, Poterbinova ima jake adute u ovom slučaju, a to je pečat, za koji je dokazivo da je njen.

Međutim, situacija se u međuvremenu zakomplcirala jer je potez Lukine majke da ospori njegov zahtjev, kako to vidi druga strana, "najagresivniji mogući potez". Luka i Mirjam i dalje imaju prostor na vansudski sporazum i da slučaj riješe mimo sudskog uplitanja, ali sada je to, čini se, manje realan scenario.

Inače, u ovakvim slučajevima stranke mogu da čekaju najduže do dvije godine da se ovo pitanje riješi, prenosi Gerben.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 10:28