StoryEditor
srbija

Vučić upozorio Zvezdu i Partizan: Platite poreze ili idete u stečaj

Piše desk  /  16.06.2022., 07:55h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zaprijetio je najvećim klubovima u ovoj zemlji Crvenoj zvezdi i Partizanu uslijed velikih dugova za porez.

Vučić je najavio da država neće nikome tolerirati neplaćanje poreza, pa tako ni vječitim rivalima Zvezdi i Partizanu.

"Veliki su dugovi FK Partizan i FK Crvena zvezda. Vjerujem da će moći u skladu s unaprijed pripremljenim planom reorganizacije i reprogramom, kako mi to nazivamo, plaćaju svoje obaveze. U protivnom, uslijedit će blokada i stečaj", poručio je predsjednik Srbije.

Država je od 2012. do 2022. godine podržala FK Crvena zvezda sa 17,6 milijuna eura, dok je Partizan od Srbije dobio 14 milijuna eura.

Ministar financija Siniša Mali otkrio je kako je dug Zvezde za porez 859,7 milijuna dinara, dok Partizan duguje milijardu i 299 milijuna dinara.

"Izašli smo s točnim ciframa. To priznaje li netko kamate ili ne znam što, kamata je sastavni dio poreznog opterećenja za svakoga u ovoj zemlji, tako i za te klubove. I porez će morati platiti svi. To je naša ključna poruka i FK Crvena zvezda i FK Partizan i Košarkaški klub Partizan, a najmanje duguje KK Crvena zvezda što se poreza tiče, ali svi će morati platiti porez", dodao je Vučić.

Ministar financija napomenuo je da je Srbija izdvojila i novac kako bi pomogla i drugim sportskim klubovima u zemlji, pored Zvezde i Partizana.

Dnevnik.ba

20. svibanj 2024 21:46