StoryEditor
liga prvaka

Pogledajte kako je prepuni Brenabeu reagirao na ulazak Luke Modrića u igru

Piše desk  /  07.03.2024., 10:41h

Kapetan Vatrenih Luka Modrić (38) ove sezone je rezerva Real Madrida, a to je potvrdio i sastav za uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv Leipziga. Španjolci su izborili četvrtfinale, a Carlo Ancelotti nakrcao je sredinu s pet veznjaka, ali i dalje nije bilo mjesta za jednog od najboljih veznih igrača u povijesti Reala.

Modrić je u ovoj utakmici dobio priliku pred kraj susreta i zaigrao je zadnjih 12 minuta. U 78. minuti meča spiker je najavio kako iz igre izlazi Toni Kross, a na travnjaku će ga zamijeniti hrvatski maestro. 

Santiago Bernabeu bio je pun do zadnjeg mjesta, a atmosferu je posebno podigao hrvatski kapetan. Dok je Kross hodao prema izlazu prolomio se pljesak. No, eksplozija emocija dosegla je svoj vrhunac kada je Modrić krenuo u igru. 

Čak 76 tisuća gledatelja ustalo je i zapljeskao Luki. Uzvikivali su njegovo ime i tako odali počast jednom od najboljih, ali i najomiljenih igrača španjolskog kraljevskog kluba. 

Slaba izvedba Reala

Modrić je u ljeto 2012. godine postao igrač Reala. U španjolskim je medijima tada portretiran kao najgorim ugovorom za klub, a Luka je tada postao najplaćeniji hrvatski nogometaš u povijeti. No, brzo su promijenili mišljenje. Modrić je u Madrid čak pet puta donio pehar Lige prvaka, a imenovan je i najboljim veznim igračem u Španjolskoj. 

Real Madrid i RB Leipzig su na Santiago Bernabeu odigrali 1:1 čime je "Kraljevski klub" obranio gostujućih 1:0. "Kraljevski klub" je "visio" veći dio susreta protiv RB Leipziga, ali njemački sastav nije uspio iskoristiti niz prilika koje je imao. Vinicius Junior je doveo Real u vodstvo u 65. minuti, a izjednačio je Willi Orban tri minute kasnije.  

RB Leipzig je dominirao u prvom poluvremenu i Real je mogao biti sretan što je završilo bez golova. Što domaća publika misli o igri "Kraljevskog kluba" u prvih 45 minuta pokazala je isprativši momčad zvižducima s terena. Za njemački klub nastupio je i bivši igrač Dinama Dani Olmo koji je pred kraj utakmice mogao zagorčati život Španjolcima, ali njegova lopta odsjela je na gredi. 

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 06:06