StoryEditor
transferi

Ovi mailovi dokazuju da je Dinamo lagao o tome kako je Brekalo završio u Hajduku

Piše desk  /  30.01.2024., 12:53h

Josip Brekalo (25) potpisao je za Hajduk, u koji je stigao na posudbu iz Fiorentine. Krilni napadač i povremeni hrvatski reprezentativac dugo je bio u pregovorima s Dinamom, ali mu je prošli tjedan propao povratak u zagrebački klub, kamo je trebao također doći na posudbu.

Nakon toga je iznenađujuće stigao na šestomjesečnu posudbu u Hajduk. U nedjelju je predstavljen na prepunom Poljudu uoči utakmice s Rijekom (1:2) u 20. kolu SuperSport HNL-a, a u ponedjeljak je posao i službeno objavljen. Njegov agent Andy Bara za Novu TV poručio je da je Brekalo došao u splitski klub kako bi se izborio za mjesto u hrvatskoj reprezentaciji uoči Europskog prvenstva te ne očekuje da će ostati nakon ljeta, prenosi Index.

Dinamo je službeno reagirao na upit o tome zašto Brekalov transfer nije završen. "Igrač je više puta razgovarao s trenerom i iznosio svoja razmišljanja i očekivanja i tražio jamstva oko uloge na terenu ukoliko dođe na posudbu u Dinamo. Dinamo je igraču nudio uvjete kojim bi postao najplaćeniji igrač u klubu, ali je iste igrač odbio jer ih je smatrao nedovoljnim.

Po medijskim izvještajima igrač i agent su u Hajduku pristali na znatno niže financijske uvjete te su stoga očito postojali neki drugi motivi agenta i igrača za njihovu konačnu odluku i dolazak na posudbu u Hajduk", napisao je Dinamo u priopćenju za Novu TV.

Dokumenti pokazuju da je Brekalo pristao na Dinamove uvjete

Index je, pak, dobio dokument i e-mail koje je Fiorentina poslala Dinamu. U njima se vidi da su Brekalo i Fiorentina pristali na dogovorene uvjete o prelasku u hrvatski klub. Odnosno, nogometaš prema tome nije odbio Dinamo, kako se tvrdilo u službenom priopćenju Modrih.

Talijani su pristali na dogovorene uvjete te su samo čekali potvrdu zagrebačkog kluba. Međutim, Dinamo ni u jednom trenutku nije potvrdio dogovor i Brekalo je u neočekivanom raspletu završio u najvećem rivalu, Hajduku. Sve to se dogodilo dok Dinamo, Rijeka i Hajduk vode jednu od najvećih utrka za titulu prvaka.

Koliko će Brekalo zarađivati u Hajduku, a koliko je trebao dobiti u Dinamu?

Pisali smo da je Brekalo pristao doći u Hajduk za manju plaću nego što mu je nudio Dinamo. Hajduk je igračeva agenta kontaktirao u petak poslijepodne i ubrzo je poslao ponudu Fiorentini, koja je u subotu ujutro prihvaćena. Hajduk će posudbu Talijanima platiti 100.000 eura, a još toliko će Fiorentina dobiti ako Hajduk osvoji titulu.

Brekalo u Fiorentini ima 1.7 milijuna eura godišnje plaće i bilo je sasvim jasno da bi se u Hrvatskoj morao odreći značajnog dijela. S Dinamom je dogovorio 110.000 eura mjesečne plaće i oko 100.000 eura bonusa za eventualno osvajanje naslova, ali će ga Hajduk plaćati puno manje.

Pristao je na manju plaću, a ona bi na Poljudu trebala biti skoro upola manja od one koju je trebao imati u Maksimiru. Brekalo se ovim potezom nije inatio Dinamu, nego je Hajduk vidio kao najbolju priliku da oživi karijeru i nametne se Daliću uoči Eura. Osim toga, supruga mu je trudna i Split mu je i iz tog razloga puno primamljivija opcija.

image

Brekalo i Fiorentina pristali na dogovorene uvjete

INDEX -
image

Brekalo i Fiorentina pristali na dogovorene uvjete

INDEX -
image

Brekalo i Fiorentina pristali na dogovorene uvjete

INDEX -

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:36