StoryEditor
liga prvaka

Navijači i igrači Bayerna smatraju da su drastično oštećeni: Evo zašto se VAR nije uključio

Piše desk  /  09.05.2024., 09:36h

Nogometaši Reala su se sinoć plasirali u finale Lige prvaka nakon pobjede nad Bayernom rezultatom 2:1, no igrači i navijači Bayerna smatraju da su drastično oštećeni u posljednjim sekundama utakmice.

Real je vodio rezultatom 2:1 i sa ukupnih 4:3 je išao ka finalu, a u 13. minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena Matthijs de Ligt je postigao pogodak kojeg je sudija Szymon Marciniak poništio zbog zaleđa.

U trenutku kada je Joshua Kimmich upućivao loptu "na ivici zaleđa" su bili Noussair Mazraoui i Matthijs de Ligt.

I dok je de Ligt vjerovatno bio u zaleđu, za Mazraouija je teško reći, no pomoćnik je podigao zastavicu i Bayern je ostao bez pogotka za 2:2.

Za sve je kriv Marciniakov pomoćnik Tomasz Listkiewicz koji je podigao zastavicu čak i prije nego što je lopta došla do De Ligta, što je izazvalo lavinu reakcija igrača na terenu, ali i kompletne delegacije pored klupe Bayerna.

De Ligt je nakon utakmice istakao kako mu je Listkiewicz priznao da je pogriješio što je podigao zastavicu, no to je slaba utjeha za Bayern koji je zbog te greške ostao bez šanse da kroz pucanje penala dođe do finala Lige prvaka.

Trener Bayerna Thomas Tuchel je bio bijesan nakon utakmice.

"Ovo je katastrofa. Radi se o čistom kršenju pravila. Jasno je naznačeno u pravilima da se pusti da se igra nastavi, pa da VAR provjeri situaciju. Pomoćnik je napravio prvu grešku, a glavni sudac drugu", poručio je razočarani Tuchel.

Navijači Bayerna su bijesni i zašto se VAR nije uključio, no objašnjenje je veoma jednostavno.

Naime, pomoćnik je podigao zastavicu, a Marciniak je svirao prekid igre čak i prije nego što je Thomas Müller asistirao De Ligtu za gol.

S obzirom da je igra prekinuta prije nego što je postignut pogodak, VAR nije imao pravo intervenirati, te nismo imali priliku vidjeti grafički prikaz tehnike poluautomatskog zaleđa koja u milimetar pokaže točan položaj igrača na terenu i bez greške pokaže je li ili nije bilo zaleđa.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 13:54