StoryEditor

Ivanišević i Đoković prekinuli suradnju: "Šefinjo, hvala ti za sve, prijatelju moj. Volim te"

Piše desk  /  27.03.2024., 10:47h

Srpski tenisač Novak Đoković i njegov hrvatski trener Goran Ivanišević više neće surađivati. Došlo je do prekida poslovnog odnosa koji je trajao pet godina, tijekom kojih je Đoković postao najbolji tenisač u povijesti. Đoković je vijest o prekidu objavio na Instagramu.

Srpski mediji objavili su vijest uz napomenu da je šokantna i neočekivana. Premda je u tenisu normalno da igrači mijenjaju trenere više puta tijekom karijere, pišu da ništa nije ukazivalo na to da će Đoković i Ivanišević prekinuti suradnju. 

"Sjećam se jasno trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to 2018. godine, kada smo Marian i ja tražili inovaciju i željeli unijeti malo čarolije u naš duo. U stvari, nismo samo donijeli čaroliju, već i puno smijeha, zabave, završili smo na prvom mjestu na kraju godine, oborili rekorde i osvojili 12 Grand Slamova (i nekoliko finala) od tada. Jesam li spomenuo i malo drame? 

Goran i ja odlučili smo prekinuti suradnju prije nekoliko dana. Naša kemija na terenu imala je svoje uspone i padove, ali naše prijateljstvo uvijek je bilo čvrsto kao stijena. Zapravo, ponosan sam reći da smo osim što smo osvajali turnire zajedno, također imali i svoju malu bitku u Parchisiju... već godinama. I - taj turnir nikada ne prestaje za nas.

Šefinjo, hvala ti za sve, prijatelju moj. Volim te.", napisao je Đoković.

Ivanišević se pridružio Đokovićevom timu u prvom tjednu Wimbledona 2019. Sa srpskim šampionom ostvario je brojne uspjehe, ali i prošao i kroz najteže trenutke, poput diskvalifikacije s US Opena i deportacije iz Australije. Zajedno su osvojili osam Grand Slam naslova, ne računajući Wimbledon 2019. Ivanišević je kao igrač bio sjajan serviser i primjetno je da se Đokoviću pod njim poboljšao taj segment igre. 

Ivanišević je prije Đokovića trenirao Marina Čilića, Tomasa Berdycha i Miloša Raonića. Ne zna se tko će mu biti idući štićenik, kao ni tko će ubuduće voditi Đokovića. S njim je jučer na treningu u Beogradu bio Nenad Zimonjić. Moguće je da će biti s njim i na nekim turnirima, ali neće biti dugoročno rješenje. Uz Đokovića će do daljnjeg biti i Carlos Gomez Herrera, njegov prošlogodišnji sparing partner, koji mu je sada agent. Prvi Đokovićev turnir bez Ivaniševića bit će Masters u Monte Carlu, koji počinje 7. travnja.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 00:54