StoryEditor
Sadrลพajan vikend za jk Herceg

ฤ๐ข๐ง๐ค๐ข๐œฬ ๐จ๐ฉ๐ž๐ญ ๐ง๐š ๐ฉ๐จ๐ฌ๐ญ๐จ๐ฅ๐ฃ๐ฎ ๐ง๐š ๐ญ๐ฎ๐ซ๐ง๐ข๐ซ๐ฎ ๐ง๐š๐ฃ๐ฃ๐š๐œฬŒ๐ž๐  ๐ซ๐š๐ง๐ ๐š ๐ง๐š ๐ฌ๐ฏ๐ข๐ฃ๐ž๐ญ๐ฎ ๐จ๐ฏ๐จ๐  ๐ฉ๐ฎ๐ญ๐š ๐ฎ ๐’๐ฅ๐จ๐ฏ๐š๐œฬŒ๐ค๐จ๐ฃ; ๐๐จ๐ฆ๐ฅ๐š๐๐š๐ค ๐‡๐ž๐ซ๐œ๐ž๐ ๐š ๐จ๐ฌ๐ฏ๐š๐ฃ๐š ๐ฉ๐ž๐ก๐š๐ซ ๐ฎ ๐’๐ฉ๐ฅ๐ข๐ญ๐ฎ; ๐Š๐ฅ๐ฎ๐› ๐๐š๐จ ๐ฉ๐ซ๐ฏ๐ž ๐ง๐š๐œ๐ข๐จ๐ง๐š๐ฅ๐ง๐ž ๐ฌ๐ฎ๐œ๐ž

Piลกe desk  /  25.03.2024., 14:52h

Proteklog vikenda (23. i 24. 03.) odrลพan je europski judo kup za kadete u Slovaฤkoj u gradu ล amorinu. Turnir je okupio 530 judaลกa iz 21 zemlje svijeta. Ivano ฤinkiฤ‡, judaลก judo kluba Herceg, se u kategoriji do 81 kila opet okitio medaljom u najjaฤoj konkurenciji do sada. Ovoga puta ฤinkiฤ‡ je osvojio broncu.

Ukupno je radio 6 borbi uz omjer od 5 pobjeda i jednim porazom. Uz dvije vezane medalje (pretproลกli tjedan zlato u Poreฤu i ova bronca iz ล amorina) Ivano se dodatno uฤvrstio na svjetskom broju 1 te time po ko zna koji put potvrdio svoju kvalitetu.

Ivanov dan u ล amorinu je izgledao ovako:

Radi statusa nositelja prvo je kolo bio slobodan. U drugom kolu biljeลพi pobjedu protiv Mogilnia (ISR), zatim pobjedu protiv Karakina (UKR). U ฤetvrtfinalu biljeลพi poraz od Solianyka (UKR) koji je na ovom turniru uzeo zlatno odliฤje.

Kroz repasaลพ Ivano biljeลพi pobjede protiv Prausa (CZE), Amiriana (UKR) i za broncu slavi protiv Kuchere (CZE).

Osim Ivana u Slovaฤkoj su nastupili joลก i Ivan Miliฤ‡eviฤ‡ koji je u kategoriji do 90 kila ubiljeลพio dvije pobjede i dva poraza te zauzeo sedmo mjesto, te Nina Grubiลกiฤ‡ ฤŒabo -70kg koja je upisala pobjedu i poraz te ostala bez plasmana ovog puta.

"Zaista teลกko natjecanje s najjaฤom konkurencijom od svih kupova do sada. Ivano je opet pokazao svoju klasu i u ovakvoj konkurenciji, posebno uzevลกi u obzir iznimno brojnu i jaku reprezentaciju Ukrajine, doลกao do odliฤja. Ostaje ลพal za borbama Miliฤ‡eviฤ‡a i Nine jer smatram kako se moglo napraviti viลกe no opet nam je sreฤ‡a okrenula leฤ‘a u kljuฤnim trenucima dok se borba lomi. Ali uฤimo na svemu i raditi ฤ‡emo na ispravljanju greลกaka" izjavio je trener Zrimลกek te dodao

" Dva tjedna smo na putu i iznimno iscrpljeni te ฤ‡e nam dobro doฤ‡i malo odmora a onda nastavljamo u joลก jaฤem tempu pripreme za Europsko prvenstvo koje ฤ‡e se odrลพati u lipnju u Bugarskoj. Iskoristit ฤ‡u priliku i zahvaliti se judo klubu Black Belt Zagreb i treneru i prijatelju naลกeg kluba Saลกi ล afraniฤ‡u na pomoฤ‡i pri organizaciji ovog zahtjevnog putovanja. Takoฤ‘er zahvaljujem se i kadetskoj Hrvatskoj reprezentaciji koja nam je bila velika podrลกka u odluฤujuฤ‡im trenucima borbi za medalju" zakljuฤio je Zrimลกek.

Osim kupa u ล amorinu Herceg je nastupio i na djeฤjem turniru u Splitu u organizaciji judo kluba Marjan te ostvario vrlo dobar rezultat osvojivลกi 17 medalja i to 4 zlata, 4 srebra i 9 bronci.

Na turniru je nastupilo skoro 600 djece iz preko 30 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Gruzije i Crne Gore.

U vrlo dobroj konkurenciji Hercegov podmladak se popeo na visoko drugo mjesto u ekipnom poretku iza Splitskih Pujanki te u Mostar ponio joลก jedan trofej.

Zlata: Marko Tokiฤ‡, Petra ฤŒuljak, Patrik Kolobara i Ivan Mariฤ‡

Srebra: Lena Glibo, Mara ฤ†eลกkiฤ‡, Eva Pindลพo i Anฤ‘elo Jarak

Bronce: Nikลกa Brkiฤ‡, Ilan Okiฤ‡, Ema Mariฤ‡, Petra Glavina, Luka Raiฤ, Ali Tojaga, Irina Karaฤiฤ‡, Domagoj Deronjiฤ‡ i Danijel Vuฤiฤ‡.

Na turniru u Splitu dvoje trenera Hercega Borna Grubiลกiฤ‡ i Josipa Brvenik su nakon pismenog dijela ispita poloลพili i praktiฤni dio ispita Hrvatskog judo saveza a sve pod mentorstvom IJF sudaca Davora Mariniฤ‡a i Brune ฤŒerine te stekli zvanja nacionalnih judo sudaca.

Iz judo kluba Herceg, najmlaฤ‘eg kluba u Mostaru i jednog od najmlaฤ‘ih klubova u regiji uopฤ‡e su istakli vaลพnost razvijanja kluba u svim smjerovima a sve u cilju ลกto kvalitetnije sportske izobrazbe djece i mladih.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:42