StoryEditor

Šest osoba uhićeno u nastavku akcije ‘Hornet‘ predato Tužiteljstvu BiH

Piše Fena  /  14.12.2022., 13:09h

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminal MUP-a RS, u sUradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo, u prijepodnevnim satima, predali su tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju šetoricu osumnjičenih u okviru operativne akcije “Hornet”, usmjerenu na suzbijanje organiziranog kriminala u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom droga.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz KZ-a BiH.

Pripadnici te organizirane grupe, sumnjiče se za nabavku veće količine opojne droge “marihuana” sa teritorije R Crne Gore, te organizovani prijenos, skrivanje i krijumčarenje opojne droge u BiH, a nakon toga i distribuciju i prodaju na širem području BiH.

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dokazima iz dešifriranih aplikacija Sky i Anom.

Tužitelj će osumnjičene ispitati u zakonskom roku, nakon čega će odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane i nastavku istražnih aktivnosti u predmetu, priopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Dnevnik.ba

20. svibanj 2024 23:39